Vårmønstringen 2016

Etter en kald vår kom det endelig rekende litt varme opp mot årets Vårmønstring, og torsdag den 5. mai var det akkurat varme nok i luften til at kraftig vind ikke forårsaket 3. grads forfrysninger. Vi skal ikke si det var varmt, bare at den isende kulden vi hadde hatt til da var borte. Men dagen etter kom sommervarmen for fullt og ble til og med værende noen dager.

Vi har sagt det før, og sier det igjen, å arrangere noe utendørs i Bergen er risikosport. Vi vet det, men det hindrer oss ikke i å gjøre nettopp det – gang på gang… Og denne gangen var vi altså heldige med været på Vårmønstringen på Lagunen, litt kaldt men lettskyet hele dagen.

Det er Vårmønstringens medlemsklubber, kalt Motorklubbene I Bergen (MKIB), som selv står for vaktholdet på Vårmønstringen, og klubbenes medlemmer stiller mannsterkt opp for fellesskapet denne dagen. Så i god tradisjon var alle innganger bemannet i god tid før klokken 9, likeså var alle vakter rundt om på området på plass.

I 2014 passerte vi for første gang 1.000 utstilte kjøretøy, 1.028 for å være nøyaktig. I fjor ble det nok en gang satt rekord med 1.070 kjøretøy, og også i år satte vi ny rekord med 1.092 kjøretøy fra både Bergensregionen og store deler av Vestlandet innenfor portene! Om det ble publikumsrekord også er vi ikke sikker på, de tallene er ikke klare enda, men slike tall gjør det ekstra kjekt for oss som jobber med Vårmønstringen i månedsvis før avviklingen!

At det på en dag med nesten 1.100 biler på plass kan bli litt trangt enkelte steder må vi på en dag som denne se på som et luksusproblem, vi håper det gikk smertefritt for de fleste! For andre gang ble det brukt betalingsterminaler i innkjøringene og inngangene, dette førte til at vi fikk unna køene litt kjappere enn tidligere. Vi hadde mer enn doblet antall betalingsterminaler i år, det merket vi godt når trykket var som størst. Uansett om du betalte kontant eller med kort, takk for tålmodigheten du viste oss!!!

Arrangørklubbene er derfor selvsagt meget fornøyd med oppslutningen og årets arrangement, det ble en festdag for alle oss som var der – både med bil og uten! Takk til alle som deltok, både som publikum og som utstillere!

Også i år ble avstemmingen gjort som en sms-avstemming, og vi ser at publikum blir mer og mer vant til denne formen for avstemming for hvert år som går… Under premieutdelingen hadde det samlet seg mange publikummere foran scenen for å få med seg hvem som vant i de forskjellige klassene.

Til slutt var det tid for å rydde plassen og vende nesen hjemover. Det virket som om både publikum og deltakere var fornøyd i det fine været. Til slutt vil vi bare minne om at Vårmønstringen neste år også arrangeres på Kristi Himmelfartsdag, som da er den 25. mai – vi håper du kommer!

Her følger bilder av vinnerne i hver klasse, samt en del inntrykk fra den store dagen!

Vinnerene!

Bergen AmCar Club
1-fineste-amcar

Bergen Jaguar Forum
6-fineste-jaguar

Bergen Militærhistorisk Kjøretøyforening
8-fineste-milit

Ford M-klubb Norge
5-fineste-ford-m

Mercedes-Benz Klubben Norge
7-fineste-mercedes

Volkswagen Auto Club Bergen
12-fineste-vw

Bergen Veteranvogn-klubb
10-fineste-veteranvogn

Classic Bike Owners Club
3-fineste-classic-bike

Capri Club Norge
2-fineste-ford-capri

West Side Vanners
9-fineste-van

Classic Scooters Club Bergen
4-fineste-classic-scooter

 

Best In Show 2016
12-fineste-vw

Flere Bilder: