Da er Vårmønstringen 2018 gjennomført i regi av MotorKlubbene i Bergen (MKIB), og for andre gang på Bergen Travpark i Åsane, og nok en gang med dårlig vær som rammebetingelser. I fjor var det stort sett yr hele dagen, denne gangen klarte værmelderne og avisene i samarbeid å skremme vannet av de fleste med ekstremvarsel om syndflod, lyn og torden… Nok en gang ble det med vanlig regnvær, og slikt har både vi vestlendinger og Vårmønstringen taklet før, bare synd at så mange potensielle deltakere allerede var blitt så skremt av ekstremvarselet at de ble hjemme…

Men vi som møtte opp og deltok beholdt det gode humøret, ja her var det stort sett bare smil å møte fra alle fremmøtte (!), og vi bøyer oss i støvet (?) over de som ikke lot seg skremme eller lure av varslene som var blitt presentert! For mens man andre steder i landet avlyser med slikt værvarsel, kom det tross alt over 350 kjøretøy og eiere, og med dem kom det også en del publikum som ble fraktet standsmessig med veteranbusser fra parkeringen til Travparken og tilbake igjen! Det ryktes faktisk at noen var med på en del rundturer med bussene, ikke helt det vi hadde tenkt – men en ganske koselig tilbakemelding det og…

Vi må på tross av været si oss godt fornøyd med denne dagen, men også med Bergen Travpark! Det var nok en utbredt skepsis til banen også i år, både våt og tørr, men banen tålte regnet forbausende bra også i år viste det seg, den var faktisk bedre i år pga at selvdreneringen fungerte bedre med mer regn enn bare med yr som i fjor… Selvsagt ble det litt bløtt noen steder, men dekket var hardt og en kunne gå i vanlige sko de fleste steder! Og med pent vær både dagen før og dagen etter må vi vel kunne føle litt på hvor urettferdig verden av og til kan være…

SMS-avstemmingen fungerte som den skulle i år, og premiene ble delt ut før klokken 15 når vi pakket sammen og vendte nesen hjemover.

Så vi retter nok en gang en stor takk til alle som trosset været, og som dermed var med på å gjøre Vårmønstringen 2018 på Bergen Travpark til nok en vellykket Vårmønstring.

Velkommen tilbake neste år, da har vi også bestilt pent vær! Da faller Vårmønstringen og Kristi Himmelfartsdag på den 30. mai – da må vi kunne forvente sol og sommer vel…?