Vårmønstringen 2014

I år ble Vårmønstringen i Bergen arrangert i varmt og tørt klima, med sol fra skyfri himmel. Slik skulle vi hatt det hvert år! Kristi Himmelfartsdag kom sent i år, 29. mai for å være nøyaktig, derfor var det også varme forbundet med solen. Det er Vårmønstringens medlemsklubber, kalt Motorklubbene I Bergen (MKIB), som selv står for vaktholdet på Vårmønstringen, og klubbenes medlemmer stiller mannsterkt opp for fellesskapet denne dagen. Så i god tradisjon var alle innganger bemannet i god tid før klokken 9, likeså var alle vakter rundt om på området på plass.

I strålende sol kunne vi derfor si velkommen til hele 1.028 utstillingskjøretøy, og over 10.000 publikummere. Slike tall gjør det ekstra kjekt for oss, som jobber med Vårmønstringen i månedsvis før avviklingen, å være en del av dette på selve dagen! Den nye layouten på plassen er begynt å sette seg, likeså plasseringen av biler – både arrangørklubbenes egne og alle gjesteutstillernes biler. At det på en dag med over 1.000 biler på plass kan bli litt trangt enkelte steder må vi på en dag som denne se på som et luksusproblem…

Arrangørklubbene er derfor meget fornøyd med oppslutningen og årets arrangement, det ble en festdag for alle oss som var der – både med bil og uten! Takk til alle som deltok, både som publikum og som utstillere!

Også i år ble avstemmingen gjort som en sms-avstemming, og vi ser at publikum blir mer og mer vant til denne formen for avstemming for hvert år som går… Under premieutdelingen hadde det samlet seg mange publikummere foran scenen for å få med seg hvem som vant i de forskjellige klassene.

Til slutt var det tid for å rydde plassen og vende nesen hjemover. Det virket som om både publikum og deltakere var fornøyd i det fine været, så da sier vi bare: På gjensyn til Vårmønstring i 2015.

Her følger bilder av vinnerne i hver klasse, samt en del inntrykk fra den store dagen!

 

Vinnerne:

0-premier

Bergen AmCar Club

1-amcar

Bergen Jaguar Forum

5-jaguar

Bergen Militærhistorisk Kjøretøyforening

7-militaer

Ford M-klubb Norge
4-fordm

Mercedes-Benz Klubben Norge

6-mercedes

Volkswagen Auto Club Bergen
11-volkswagen

Bergen Veteranvogn-klubb
10-veteran

Classic Bike Owners Club
3-classic-bike

Capri Club Norge
2-capri

West Side Vanners
9-van

Classic Scooters Club Bergen

8-scooter

Diverse-klasse 1. premie
12-gjesteklasse

Best In Show 2014

13-bis

Flere Bilder: