Vårmønstringen 2015


Bare få dager før en våt 17. mai her vest, ble årets Vårmønstring avholdt med sol fra nesten skyfri himmel. En litt kald vind førte nok til at en del av oss ble litt rødere enn ønsket, men vi klager ikke over slikt på en så nydelig dag! Kristi Himmelfartsdag var altså den 14. mai i år, og Vårmønstringen likeså.

Det er Vårmønstringens medlemsklubber, kalt Motorklubbene I Bergen (MKIB), som selv står for vaktholdet på Vårmønstringen, og klubbenes medlemmer stiller mannsterkt opp for fellesskapet denne dagen. Så i god tradisjon var alle innganger bemannet i god tid før klokken 9, likeså var alle vakter rundt om på området på plass.

I fjor passerte vi for første gang 1.000 utstilte kjøretøy, 1.028 for å være nøyaktig, og i år ble det nok en gang satt rekord med 1.070 kjøretøy fra både Bergensregionen og store deler av Vestlandet! At det ble publikumsrekord også er nok hevet over tvil med over 10.000 besøkende, men de tallene er ikke klare enda. Slike tall gjør det derfor ekstra kjekt for oss som jobber med Vårmønstringen i månedsvis før avviklingen!

Den nye layouten på plassen setter seg mer og mer, år for år, likeså plasseringen av biler. At det på en dag med over 1.000 biler på plass kan bli litt trangt enkelte steder må vi på en dag som denne se på som et luksusproblem, vi håper det gikk smertefritt for de fleste! For første gang ble det brukt betalingsterminaler i innkjøringene og inngangene, dette førte til at vi fikk unna køene litt kjappere enn tidligere. Men vi ser at vi i fremtiden må har flere betalingsterminaler tilgjengelig, særlig når trykket er som størst. Uansett om du betalte kontant eller med kort, takk for tålmodigheten du viste oss!!!

Arrangørklubbene er derfor meget fornøyd med oppslutningen og årets arrangement, det ble en festdag for alle oss som var der – både med bil og uten! Takk til alle som deltok, både som publikum og som utstillere!

Også i år ble avstemmingen gjort som en sms-avstemming, og vi ser at publikum blir mer og mer vant til denne formen for avstemming for hvert år som går… Under premieutdelingen hadde det samlet seg mange publikummere foran scenen for å få med seg hvem som vant i de forskjellige klassene.

Til slutt var det tid for å rydde plassen og vende nesen hjemover. Det virket som om både publikum og deltakere var fornøyd i det fine været, så da sier vi bare: På gjensyn til Vårmønstring allerede den 5. mai i 2016.

Her følger bilder av vinnerne i hver klasse, samt en del inntrykk fra den store dagen!

Vinnerene!

Bergen AmCar Club

1 Bergen AmCar Club
Bergen Jaguar Forum

2 Bergen Jaguar Forum

 

Bergen Militærhistorisk Kjøretøyforening

 

Ford M-klubb Norge
8 Ford M Klubb Norge

Mercedes-Benz Klubben Norge
9 Mercedes-Benz Klubben Norge

Volkswagen Auto Club Bergen
10 Volkswagen Auto Club Bergen

Bergen Veteranvogn-klubb
4 Bergen Veteranvogn-Klubb

Classic Bike Owners Club
6 Classic Bike Owners Club

Capri Club Norge
5 Capri Club Norge

West Side Vanners
11 West Side Vanners

Classic Scooters Club Bergen
7 Classic Scooters Club Bergen

Diverse-klasse 1. premie
12 Diverseklasse 1. premie

Best In Show 2015
12 Diverseklasse 1. premie

 

Flere Bilder: